Στις μέρες μας η τεχνολογία που εξελίσσεται γύρω από τους ηλεκτρονικούς, ηλεκτρικούς και αυτόματους μηχανισμούς, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την σύγχρονη κλειθροποιηα και τα συστηματα ασφαλειας. Έτσι σε κάποιες ανάγκες μας που αφορούν την ασφάλεια έχει δώσει τη λύση. Για παράδειγμα στις εισόδους των πολυκατοικιών που είναι ένα καίριο σημείο της ασφαλείας του σπιτιού μας, αλλά λόγω της ευρείας χρήσης της πόρτας δεν μπορούμε να κλειδώνουμε συνέχεια, η αυτοματισμοί στην σύγχρονη κλειθροποιηα δινουν τη λυση.

Υπάρχουν τα συστήματα αυτομάτου κλειδώματος που έχουν την εξής ιδιότητα και ικανότητα :
Με το αυτόματο κλείσιμο της πόρτας από την σούστα ( Μηχανισμό επαναφοράς πόρτας που το μεγαλύτερο ποσοστό των εισόδων πολυκατοικιών διαθέτουν ) κλειδωνει αυτόματα η κλειδαριά χωρίς να κάνουμε τίποτα . Ύστερα το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν κλειδώνουμε χειροκίνητα την είσοδο, το ότι πρέπει να κατέβουμε να ξεκλειδώσουμε στον επισκέπτη εξαλείφεται διότι με το αυτόματο κλείδωμα έχουμε και το αυτόματο ξεκλείδωμά πατώντας το κουμπί από το διαμέρισμα μας.

Άρα με την τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος καταφέρνουμε να έχουμε 24 ωρες  Κλειδωμένη και ασφαλισμένοι την πόρτα της εισόδου μας και χωρίς κόπο  όποιον επισκεπτη αναγνωρίζουμε από το θυροτηλέφωνο με το πάτημα του κουμπιού του επιτρέπουμε την είσοδο ανοίγοντας την πόρτα και αυτή κλείνοντας πίσω του ξανά κλειδώνει αυτοματα.

Τέτοια συστήματα ποικίλουν αναλόγως τον τύπο της πόρτας μας, που ήδη υπάρχων μηχανισμού και το επίπεδο ασφάλειας που επιθυμούμε να πετύχουμε. Αυτά τα συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης χρησιμοποιούνται και σε επιχειρήσεις, εταιρείες και γενικά σε διάφορες περιπτώσεις που μας εξυπηρετούν οι ικανότητες ενός τέτοιου συστήματος.

Με την πληθώρα των εξαρτημάτων σε αυτούς τους μηχανισμούς όπως για παράδειγμα τους τρόπους που μπορούμε να δίνουμε την εντολή του ξεκλειδώματός ( μηχανικά, με κάρτα, τηλεχειριστήριο, δακτυλικό αποτύπωμα, κωδικό κα)  μπορούμε σε πολλές περιπτώσεις με μικρό κόστος να κάνουμε πιο εύκολη και ασφαλή την καθημερινότητά μας. Μη διστάζετε και όπου πραγματικά χρειάζεστε την τεχνολογία, χρησιμοποιήστε την !