Ακούμε παντού γύρω μας για συστήματα ασφαλείας, κλειδαριές, λουκέτα, μπάρες, χρηματοκιβώτια και αλλά πολλά και αν δεν τα έχουμε για τις πιθανότητες να μας συμβεί αυτό που δεν Θέλαμε η τρομάζουμε στο άκουσμα, μια παραβίασης του χώρου μας, της προσωπικής μας ζωής ή να χάσουμε κάτι σημαντικό για εμάς.

Δυστυχώς στις μέρες μας  η ασφάλεια των υλικών αγαθών μας αλλά μαζί με αυτόν μπορεί να έρθει και αστάθεια  της προσωπικής μας ζωής ακόμα και η απειλή της ακεραιότητας μας, πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει γνώση για την ασφάλεια του. Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω είναι ο τρόπος σκέψης που πρέπει να έχετε γύρω από το θέμα της ασφάλειας και πως να προστατέψετε τον εαυτό σας.

Η λογική στην ασφάλεια δυστυχώς ορίζεται από τον παραλογισμό των κακοποιών, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ασφαλιζόμαστε και παίρνουμε μέτρα ασφαλείας από μια πράξη που μπορεί να κάνει ένας άλλος κακοπροαίρετος άνθρωπος. Άρα δυστυχώς πρέπει να κατανοήσουμε το πως δρουν και τι μέσα έχουν που μπορούν να μας βλάψουν, ετσι ώστε να βλέπουμε τα αδύναμα σημεία και τους κινδύνους που παραμονεύουν στο χώρο και τις πράξεις μας.

Για αρχή θέλω να πω πως οι τεχνικές προφυλάξεις που χρησιμοποιούμε είναι απλά αποτρεπτικά συστήματα. Αδιάρρηκτό και απαραβίαστο δεν είναι τίποτα. Όμως βάσει των δεδομένων της κάθε καταστάσης μπορούμε και να αγγίξουμε αυτό το επίπεδο.

Για να κατανοήσουμε όλα τα παραπάνω θέλω να απαντήσετε σε μία ερώτηση: αν ήσασταν διαρρήκτης και είχατε δύο πόρτες μπροστά σας που η μία ήταν χωρίς κλειδαριά σαν κουρτίνα και η άλλη μία πόρτα κλειδωμένη με δύο κλειδαριές, ποια θα επιλέγατε για να κάνετε εισβολή;

Αυτή είναι η λογική που πρέπει να σκεφτόμαστε και να κατανοήσουμε ότι όταν ένας χώρος είναι ανασφάλιστος είναι αυτό που τραβάει την προσοχή ενός κοινού διαρρήκτη που δεν έχει να χάσει τίποτα αφού δεν θα δυσκολευτεί να εισβάλει στο χώρο μας.

Αυτό που κάνει τους διαρρήκτες να υπάρχουν ακόμα όσο αφορά τις δικές μας ευθύνες, είναι η αφέλεια μας να τους “χαρίζουμε” ευκαιρίες να δράσουν.