Σε αυτή την ενότητα εφιστούμε την προσοχή σας για τον νούμερο ένα κίνδυνο στην ασφάλεια του χώρου μας αυτή τη στιγμή. Είναι τα κλειδιά τύπου χρηματοκιβωτίου στις πόρτες ασφαλείας.  Τα κλειδιά αυτά και οι τύποι των κλειδαριών που λειτουργούν με αυτά, πήραν το όνομά τους από την πρώτη εμφάνιση αυτής της τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε στα χρηματοκιβώτια. Με την ίδια φιλοσοφία σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έφτιαξαν κλειδαριές αυτού του τύπου για χρήση σε πόρτες ασφαλειας.

Με το πέρασμα του χρόνου τα διαρρηκτικά εργαλεία εξελίχθηκαν και για τις συγκεκριμένες κλειδαριές που φέρουν αυτό το κλειδί που τοποθετήθηκαν σωρηδόν στη χώρα μας και όχι μόνο, έχουν φτιαχτεί διαρρηκτικά εργαλεία που μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί  πολυ εύκολα και δυστυχώς, ανοίγουν τις κλειδαριές αυτές αθόρυβα χωρίς σημάδια παραβιασης  “σαν να εχουν τα κλειδιά μας”

Η λύση είναι αντικατάσταση της κλειδαριάς σε νέας τεχνολογίας προσοχή όμως σε παρεμφερή κλειδαριές νέου τύπου που για εμπορικούς λόγους αναφέρονται έτσι όμως είναι άκρως επικίνδυνες.